Årskrönika 2008

Året började med en spännande väntan, Tea och Oban väntade valpar på Kennel Seamrog. 29e januari föddes fyra stycken valpar, en hane och tre tikar. Jag bestämde mig då för att jag ville ha en tik då det passade mina uppfödardrömmar.

 

Den 15e mars fick jag veta vilken av de tre tikarna som skulle bli min och så var det bara namnet kvar. Seamrog Ooh I Like It heter hon i stamtavlan men hon lystrar till namnet Leeza (uttalas Lisa). 26e mars åkte jag, Jenny och Lexus för att hämta hem Leeza.

Lexus

Under mars-juni blev det inte så mycket utställningar då Leeza var för liten för att följa med. Totalt under året ställdes Lexus 14 ggr på officiella utställningar alla gånger belönad med första pris i kvalitet, 9 ggr blev han placerad i konkurrensen, 6st CK och 1 HP, i Avesta blev han även fyra i Bästa hanhundsklassen. 4 utav utställningarna gick han i unghundsklass och resterande 10 i öppenklass.

Inofficiellt blev det fem utställningar inkl två st arrangerade utav SWTK. På alla fem utställningarna blev han belönad med första pris i kvalitet, två stycken BIR, en BIG och en BIG3, på SWTK utställningarna blev han även BIR-Öppen båda gångerna och placerad i Bästa Hane.

Det var en sammanfattning utav Lexus utställningssäsong och han har nu tagit en liten välförtjänt paus från utställningarna till förmån för lydnadsträningen.

Leeza

Leeza har börjat sin officiella utställningskarriär över förväntan, men vi börjar med den inofficiella valpkarriären.

I siffror 7 utställningar, 7 placeringar, 7 HP, 3 BIR och en BIS-4. Jag är jätte nöjd med henne J

Den officiella har precis börjat och det kunde inte gått mycket bättre. Hon debuterade i Växjö endast 9 månader och 2 dagar gammal, vann juniorklassen med CK, blev 3a i Bästa Tikklassen och tog Cert!! Andra utställningen var ända borta i Helsingfors och Finsk Vinnarutställning. Där gjorde hon precis vad hon skulle, vann den stora juniorklassen på 9st och blev Finsk Juniorvinnare 2008 så Leeza titulerar sig numera FinJV-08 Seamrog Ooh I Like It.

I siffror: 2 utställningar, 2 placeringar, 2 CK 1 Bästa Tikplacering, 1 Cert och en FinJV-08.

 

Jag har i och med Leezas Cert fått med en hund i Årsboken 2008. Jag hade hoppats på Lexus men det gick lika bra med Leeza och jag hoppas att båda två är med i Årsboken 2009.

 

Jag ska under 2009 gå klippkurser för att lära mig att klippa wheaten ordentligt och det är tur att jag har Loke att öva på.

 

Gott Nytt 2009 så hoppas jag att vi ses i ringarna under året med eller utan hundar.

//Sandra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *