Öland x2

Då var det dags för ännu en helg i utställningens tecken. Jag och Lexus skulle samåka med Lotta (kennel Ambush) och Agneta (kennel Conor’s). Totalt skulle vi vara tre personer och sex hundar i bilen plus en hel del utrustning (inte packning, för det fick inte plats). En av förutsättningarna för att jag och Lexus skulle kunna åka med Lotta och Agneta var att Leeza skulle stanna hemma för hon fick inte plats i bilen (hon var inte anmäld). Hundvakt ordnades till Leeza som lägligt började löpa under veckan innan avfärden till öland.


080906 SWTK öst officiell rasspecial

Denna dagen blev det regn som metrologerna utlovat och som vi hade hoppats på var fel. Utomhusutställning ändrades till inomhusutställning. Vi var i en loge med halt trägolv och dålig belysning utanför ringen, men med bra gemenskap klarar man även detta utan större problem. Lexus skulle jag visa själv idag och i en klass med 11 st öppenhanar var jag lite nervös när den ena efter den andra åkte ut med tvåor, men Lexus fick sin etta och blev sedan i konkurrensen placerad som nr 4 av de 6 st som fått ettor. Jag var nöjd med placeringen på ett sätt och på ett annat sätt var jag det inte, men men, det blir fler utställningar. Domaren var inte speciellt generös med kritikerna så det var två futtiga rader som inte sa speciellt mycket om hur och varför han dömde som han gjorde.

kritik:

”Nice over all type Good head Excellent earset Good quarters Moved well”

080906_Lexus

Så det blev inga rosetter för Lexus denna dagen (har ju blivit lite bortskämd på de senaste rasspecialerna). Men jag däremot fick ta emot en rosett. Jag fick äran att visa Lukas (GoForIt Chocolat Chp) i BIS/BIM-Unghund. Det var BIM rosetten som Lukas blev tilldelad och som jag fick ta emot utav domaren Nicholas White. BIS-Unghund blev Jänta (GoForIt Christina Augilera).

 

Lexus 4th place in Openclass 080906


080907 SKK Nat Böda Sand

Upp tidigt tidigt för att packa ihop allting och städa stugan före kl 7 eftersom 7 skulle vi åka från campingen mot Böda Sand och dagens utställning. Även denna dagen var det regn som gällde men nu fick vi vara ute och i en lagom stor ring. Denna dagen var det även domarbyte från en irländare till en dansk allrounddomare…hur skulle detta gå? Det var ingen som visste eftersom han tydligen aldrig dömt Wheaten tidigare.

Också i dag ställde jag Lexus själv och det kändes jätte bra han och jag har verkligen jobbat ihop oss under sommaren och han sköter sig jätte bra i ringen. För första gången fick Lexus stå på bord när domaren skulle känna igenom (alla hundar fick stå på bord). Detta skötte han super som om han alltid gör. Denna domare var till skillnad mot gårdagens väldigt generös med kritikerna och det var en välfylld lapp jag fick när Lexus var färdig. Om det var svårt att springa och få plats i går så var det bättre denna dagen, så pass bra att det blev varv, efter varv, efter varv osv. många varv blev det och tillslut flyttades Lexus upp till andra platsen i ökl och där fick han tyvärr stanna. Dock fick han CK men blev opl i BH.

kritik:

”2 år mkt snygg, välprop, prima huvud, maskulint, passande utfyllt nosparti. korr. längd till skallen, bra halslängd, bra front, tip top överlinje & svansans, mkt välvinklad bak, bra päls & färg, önskar ej högre än idag, svansen lite för glad i rörelse, mkt snygga rörelser, fria & effektiva med bra steglängd” (Lexus är 47,5 cm i manken, rasstandarden säger 46-48)

080907_Lexus080907

Självklart var dagen inte slut här utan nu var det dags för tikarna, jag har ju inte själv någon tik än som kan ställas officiellt men vi hade ett helt gäng i våra tält. Jag tror att alla tikarna som hörde till oss fick CK och skulle in i BT vilket resulterade i att jag fick gå in med Demi (Conor’s Duchess Of Dementia) och att det trots det blev så ont om handlers att vi lyckades ”glömma” en hund men det löste sig tillslut. Demi och jag placerade oss tyvärr inte i BT. Grattis säger vi till Tea (S. Signed Sealed Delivered) Leezas mamma som blev Bästa Tik och BIM.

Nu var det dags för uppfödargrupperna och jag fick äran att ta Miisa (MultiCh S. She’s Got The Look) i gruppen. Vi blev 1 med HP (BIR Uppfödargrupp) och sedan blev gruppen BIS4 (jag var inte in i stora ringen).

När vi packat ihop alla hundar, burar och resten av utrustningen så var det ”bara” hemresan kvar. Vi åkte från Böda Sand ca 17.45 och jag var hemma 02.10. Då undrade jag verkligen varför jag åkte till öland.

Reseberättelse finns som vanligt på Kennel Ambush hemsida

Resultat finns som vanligt på Kennel Seamrogs hemsida

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *