Wheatenfestivalen

Ännu en ”ledig” dag då man ska upp tidigt för att åka på hundutställning, hur dum är man egentligen?

Inte så dum denna gång skulle det visa sig .

Valparna började som vanligt och självklart blev jag lite små förälskad i Noah (Cameron Delayed Devotion) 4 månader gammal och super söt och jätte fin. Efter hanvalparna och tikvalpar 4-6mån var det Leeza och jag som skulle in i ringen. Hon skötte sig jätte bra, stod långa stunder alldeles själv och viftade glatt på svansen, när vi skulle springa kändes det super (när hon inte var studsboll) det var bara ett fåtal gånger hon trodde att hon var en studsboll. Då undrar ni kanske hur det gick med placeringen sedan, nja 3a med HP av 4 st, men jag är jätte nöjd med hennes insats.

080823_Leeza080823.jpg

Lexus då? jo honom gick jag också in med själv och  av fem stycken öppenklass hanar springer han och VINNER!! Det känns fortfarande som om jag hämtade honom igår. I och med att han vann klassen med HP var dagen inte slut än, vi skulle in i Bästa Hane också. Där i ringen tillsammans med Lexus var det 15 hanar, det var alltså minst 10 st vi måste slå för att bli placerade. Efter ett antal varv i ringen och väldigt LÅNGA minuter så är det bara Lexus och fyra st championhanar (varav en veteran) kvar i ringen, vi skulle bli placerade!!!! Lexus pappa blev 5a Bästa Hane och Lexus blev 4a Bästa Hane!

080823_Lexus080823-1

Då skulle man kunna tro att det var slut för idag (för det brukardet eg vara om man inte blir Bästa Hane på en vanlig utställning) för hanarna, men detta var ingen vanlig utställning utan en rasspecial och då ska det vara finaler, i varje klass ska BIR och BIM utses, och eftersom Lexus vann öppenklassen så måste han ju stanna och få en rosett till!

Efter att alla tikarna var färdig bedömda så var det dags för finalerna, först Juniorer sedan Unghund och sen var det Lexus tur. Och turen? Ja det kunde inte ha varit bättre för BIS-Öppen stod det på rosetten som Mia Sandgren gav till mig och Lexus!!!!

080823_BIRBIM080823

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *